Radiocommercials


Radiocommercials zijn een krachtig middel om een breed publiek te bereiken en je boodschap effectief over te brengen. De kracht van radiocommercials ligt in hun vermogen om snel aandacht te trekken, emoties op te roepen, en een breed scala aan luisteraars te bereiken op een kosteneffectieve manier.

Het creatieproces van een radiocommercial

Bij Adverteren op de Radio werken we nauw met je samen om een effectieve radiocommercial te maken. Ons proces omvat:

 • Intake en briefing
  We beginnen met een uitgebreide intake om je doelen, doelgroep, en boodschap te begrijpen. Dit helpt ons een gerichte en effectieve commercial te ontwikkelen. De accountmanager brengt de relatie in contact met een ervaren producent en de producent neemt de regie vanaf dit moment over!
 • Scriptontwikkeling
  De ervaren producenten creëren een pakkend en helder script dat de kern van je boodschap overbrengt. De producent zorgt ervoor dat het script aansluit bij de tone-of-voice van je merk en het script zal in concept aan jullie worden voorgelegd voor akkoord
 • Voice-over selectie
  De producent heeft een selectie van professionele voice-overs die passen bij de stijl en tone-of-voice van je commercial. De producent heeft een stemmenbank met diverse opties om de juiste sfeer te creëren.
 • Opname en productie
  De commercial wordt opgenomen in een professionele studio. De producent voegt muziek en geluidseffecten toe om de boodschap te versterken.
 • Feedback en aanpassingen
  Na de eerste versie ontvang je de commercial voor feedback. De producent past deze aan op basis van jouw opmerkingen om tot een perfect eindresultaat te komen.
 • Oplevering en distributie
  De definitieve commercial wordt in het juiste formaat aangeleverd en wij zorgen voor de distributie naar de gekozen radiostations. 

Voorbeelden van radiocommercials

Laat je inspireren door onze voorbeelden en ontdek hoe radiocommercials jouw merk kunnen versterken.

Naamsbekendheid

Actiematig

Seizoensgericht

Evenement

Kostenindicatie

De kosten voor radiocommercials kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Afhankelijk van de complexiteit van de commercial kunnen de productiekosten variëren van €100 tot €1000 of meer.

Stemgebruik: Bekende en ervaren voice-overs zijn duurder dan minder bekende stemmen. De keuze van de stem kan de productiekosten beïnvloeden.

Toevoeging van stemmen, muziek en geluiden: Complexe producties met meerdere stemmen, muziek, jingles, en geluidseffecten hebben een effect op de kosten

Vraag een vrijblijvend advies aan

Wil je meer weten over hoe een radiocommercial jouw bedrijf kan helpen groeien? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Wij helpen je graag met het maken van een effectieve radiocommercial.