Adverteren op Magic FM

De perfecte muziekmix voor de 40-plusser die van échte muziek houdt. 24/7 non-stop juweeltjes uit de popgeschiedenis, eendagsvliegen en echte radio klassiekers. Radio met een heel hoog ‘ooh ja!’ gehalte.

Neem contact op!


Wat is het publiek van Magic FM?

Het publiek van Magic FM bestaat meestal uit volwassenen in de leeftijdscategorie van 25 tot 54 jaar. De zender richt zich vaak op liefhebbers van populaire muziek uit verschillende decennia, met een nadruk op hits uit de jaren 70, 80, 90 en 2000. Magic FM trekt luisteraars aan die van een gevarieerde mix van pop, rock, R&B en andere genres houden. Het is een zender die populair is bij mensen die nostalgische muziek waarderen en genieten van een breed scala aan tijdloze hits.

Volg Magic FM ook op social media


Adverteren op Magic FM

Radioreclame is effectief vanwege de bereikbaarheid, imagoversterking, emotionele impact, lokale doelgerichtheid, herhaling, kosteneffectiviteit en flexibiliteit. Radio bereikt een breed publiek, waarbij mensen luisteren tijdens verschillende dagelijkse activiteiten. Herhaling van een merknaam en boodschap kan vertrouwdheid en geloofwaardigheid opbouwen. Goed geproduceerde radiospots met muziek en stemacteurs kunnen emoties oproepen. Lokale zenders helpen adverteerders bij het bereiken van specifieke doelgroepen. Herhaling versterkt de boodschap en vergroot de merkbekendheid. Radioreclame is kosteneffectief in vergelijking met andere media. Het is flexibel en kan snel worden aangepast aan actuele gebeurtenissen en marktveranderingen. Het succes hangt af van factoren zoals creatieve inhoud, radiostation keuze en begrip van de doelgroep.

Uitzendgebied Magic FM

Magic FM heeft een groot uitzendgebied. Het station is door bijna heel Nederland te ontvangen op DAB+. Alleen een deel van Zeeland en de Waddeneilanden zijn niet beschikbaar. 


Ons editiesysteem

Wil je gericht adverteren in een specifieke regio? Geen zorgen! Bij Adverteren op de Radio bieden we zowel lokale als regionale advertentiemogelijkheden. Of je nu een lokaal evenement wilt promoten, een speciale aanbieding hebt, of simpelweg je lokale bedrijf onder de aandacht wilt brengen, wij zorgen ervoor dat jouw boodschap de juiste doelgroep bereikt.

Wij werken we met een handig editiesysteem. Als adverteerder heb je volledige zeggenschap over de regio waarin jouw boodschap wordt uitgezonden, of dit nu in je eigen buurt is of zelfs landelijk. Het grote voordeel is dat je op een zender met een nationale uitstraling ook regionaal kunt adverteren. Zo bereik je precies de mensen die je wilt bereiken.

Voorbeeldspots

Een goede radiospot maken vereist zorgvuldige planning en creativiteit. We geven je graag wat tips om de perfecte advertentie op Magic FM te maken.

Als eerste is het belangrijk om het doel van de spot te weten. Wil je een product of dienst promoten of wil je liever voor merkversteviging gaan? Daarnaast is het ook belangrijk om je doelgroep te kennen en om te weten of je een landelijke of regionale advertentie wilt. Op deze punten kun je een pakkende advertentietekst voor Magic FM schrijven. Kies vervolgens een passende stem, achtergrondmuziek en geluidseffecten toe om de advertentie krachtiger te maken. 

Sluit de radiospot af met een duidelijke oproep tot actie. Onze tip voor een goede advertentie op Magic FM: test de radiospot bij een klein publiek voordat je deze aan het grote publiek laat horen. Ben je benieuwd welke spots je voorgangers zowel hebben gemaakt? Check ze snel hieronder.


Neem nu contact op!

Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van adverteren op Magic FM. Contact opnemen is eenvoudig. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in op onze contactpagina. We kijken ernaar uit om samen te werken en jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Laat de muziek spelen en jouw succesverhaal horen op Magic FM!