Radiospotje

Wil jij jouw radiospot op de radio horen? Dan ben je bij Adverteren op de Radio aan het juiste adres! De kracht van radio is groot. Door middel van een radiospotje kun jij jouw naamsbekendheid aanzienlijk vergroten. Adverteren op de radio is effectief, heeft een groot bereik en is overal. Wanneer horen wij jouw radiospotje op de radio?

De voordelen van een radiospot

Een radiospot is een enorm effectieve manier om jouw doelgroep te bereiken. Of je nu wilt adverteren op Radio NL, Tukker FM, Vibe Radio  of een van de andere radiostations, een radiospotje is de beste manier om jouw doelgroep te bereiken.

De voordelen van radiospotjes:

 • De radio heeft een groot bereik.
 • Elk radiostation heeft een andere doelgroep. Hierdoor kun jij gericht de juiste doelgroep targeten, zowel landelijk als regionaal.
 • Radioluisteraars zappen minder, daardoor wordt jouw radiospot vaker gehoord.
 • De radio is overal. Op kantoor, in de winkel, in de auto, in huis, etc. 
 • Een radiospot is snel on air.
 • In een radiospot kun je een sterke call-to-action plaatsen. De commercials kunnen voor een dagdeel worden ingedeeld. Zo kun jij dus jouw reclame aanpassen voor het specifieke dagdeel.

Hoe maak je een radiospotje?

De voordelen van een radiospotje zijn eindeloos, maar voordat je op de radio te horen bent, heb je natuurlijk een radiospot nodig. De kracht van de campagne zit hem in de radiospot. Het is belangrijk om allereerst te bedenken wie jouw doelgroep is. De radiospot moet immers de juiste doelgroep aanspreken. Over het algemeen moet je over de volgende vier vragen nadenken:

 1. Wat wil je zeggen?
 2. Waarom ga je het zeggen?
 3. Wie is de ontvanger?
 4. Hoe ga je het zeggen?

Wanneer je jouw radiospot op papier hebt, is het tijd om deze te laten inspreken door een voice-over. Al snel nadat de radiospot af is, kun je al met de spot adverteren op de radio!

Voorbeelden van radiospotjes op onze stations

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je radiospotje? Beluister dan hieronder enkele radiospots die op onze stations te horen zijn. 


Onze tips voor een geslaagde radiospot

Wil jij jouw radio reclame nog beter laten scoren? Met de onderstaande tips wordt jouw radiospot gegarandeerd een succes.

 • Zorg voor herkenbaarheid in de radiospot. Hoe vaak zing je een reclame wel niet mee? Maak je radiospot herkenbaar door een simpele tekst en een herkenbaar deuntje te gebruiken.
 • Gebruik spreektaal. Soms leest een tekst anders dan wanneer je hem hoort. Spreek de tekst daarom eerst een aantal keren uit en controleer of de tekst lekker loopt. 
 • Humor is erg belangrijk in de radiospot. Je wilt mensen immers een blij en fijn gevoel meegeven over jouw boodschap. 

Jouw radiospotje op de radio

Wil jij jouw radiospot op de radio horen? Dan ben je bij Adverteren op de Radio aan het juiste adres! Wij bieden een breed scala aan landelijke en regionale zenders aan waar jouw radiospotje morgen al on air kan zijn. Wil je meer informatie weten? Neem dan gerust contact met ons op. Tot horens op de radio!

Geïnteresseerd?